Aktiviteter

Våra aktiviteter

Vi har nu träffats i över fem år och vi hoppas på flera år till och ännu fler intresserade som vill komma med i vårt gäng. Våra aktiviteter kan lite förenklat beskrivas som följande

ByggträffVi träffas för att tillsammans hjälpas åt med påbörjandet av ramverk, den grund som allt spår och landskap sen ska vila på. Vi har vid några tillfällen hyrt en slöjdsal på en skola men även hållit till på en garageuppfart hos någon med en lämplig såg.
UtställningVi visar upp en modulbana på en mässa eller i ett annat sammanhang för att visa upp vår verksamhet och locka nya intresserade.
ModulträffVi arrangerar eller deltar i en träff med syfte att bygga upp en bana, köra tåg och umgås. En mindre träff kan vara över en dag, en större träff kan vara flera dagar med deltagare från stora delar av landet där man fyller en idrottshall med en tillfälligt uppbyggd modelljärnväg.
ModulmingelEtt uttryck myntat av en av våra medlemmar som bjöd in till ”Modulmingel med glögg och pepparkakor” i början av advent. Huvudsyftet är att träffas och ha trevligt, visa upp vad man jobbar med eller diskutera lösningar på olika projekt. Ofta ställer vi upp några moduler för t.ex. provkörning av nya moduler eller prov av lok och vagnar.

Vi har inget krav på att man måste delta på alla aktiviteter eller en viss typ av aktivitet, eller att man omedelbart måste börja bygga en modul för att få vara med. Vi tror att om man kan träffas kring en gemensam hobby, hjälpa och läras av varandra så kommer nog bygglusten så småningom. Gör den inte det så är det bara att fortsätta träffas i den form som passar en själv bäst efter sina förutsättningar.

Vi har en Youtube-kanal där vi lägger upp filmer från flera av våra träffar och de banor vi varit med om att bygga upp. Ett urval ser du här nedan, fler filmer hittar du på Youtube.com.

Modelljärnvägsmässan i Göteborg 2017
Modulträff i Timmele 2017
Följ med i lokförarhytten på ett n-skaletåg